• Sun, Aug 25, 2019
  • 02:46:43 PM
  • Bucuresti

Crap pe varză la cuptor

Ingrediente:

1 crap de 1 kg, 1 varză mijlocie, 1 Iingură de untură, 1 pahar de vin alb, sare, piper, 1 praf de ienibahar, 2 foi de dafin, 1 lingură de unt.

Mod de preparare:

Se curăţă crapul, se crestează pe spate şi se dă sare. Se taie marunt o varză mijlocie şi se înăbuşă cu o lingură de untură. Se ţine până se moaie fără să se rumenească. Se aşază în cratiţa în care vom găti peştele. Se toarnă un pahar de vin alb, se pun sare, piper, ienibahar și foile de dafin. Deasupra se aşază peştele. Se adaugă o lingură de unt, cu care se unge şi peştele. Se dă la cuptor. Se ţine la foc mijlociu, circa 1 1/2 oră, până începe peştele să prindă culoare, iar varza este destul de scăzută. Între timp se mai unge de vreo două ori cu unt. Se serveşte cald.

Poftă bună!

Articole

Saramură de biban la grătar

Bibanul este un peste rapitor ,poate fi pescuit tot timpul anului, chiar si iarna la copca si de aceea putem servi aceasta saramura in tot cursul anului.

Stiuca umplută

Preparatul este unul de tradiţie în zonele pescăreşti şi se pregăteşte relativ uşor.