• Sun, Apr 05, 2020
  • 02:51:15 AM
  • Bucuresti

Peștele pescuit în lacul Firiza nu este Piranha ci este din specia Pacu!

Pacu este o specie înrudită cu celebrii Piranha.

Piscicultura din România este în pericol! A apărut un nou dușman aprig al peștilor din crescătorii. Este vorba despre exemplare ce pareau a fi din specia Piranha, descoperite de un pescar în barajul Firiza din Baia Mare.

Pescarul s-a speriat atunci când a văzut, prinşi în undiţă, doi peşti cu un aspect ciudat. Arătau aproape la fel cu cei din specia Piranha. Experţii au stabilit însă că peştii, chiar dacă nu sunt Piranha, sunt periculoşi, scrie observator.tv. Specia se cheamă Pacu, trăieşte în apele dulci din America de Sud, este o rudă apropiată a peştelui ucigaş Piranha și nu se cunoaște deocamdată cum a ajuns în lacul din Maramureș. Speciile Pacu și Piranha pot fi confundate foarte uşor. Potrivit experților, cele două specii de pești pot fi diferenţiate după dinţi. Pirahna îi are foarte ascuţiţi în timp ce ”dantura” de la Pacu seamănă mult cu cea de om.

În România, este interzisă comercializarea peştiilor din speciile Piranha sau Pacu. Prezența, în România, a unui pește din specia Pacu a mai fost semnalată în urmă cu doi ani pe Dunăre. Peştele s-a prins în plasele unui localnic.

Articole

Pescuit cu curent pe râul Mureș

Autoritățile au fost anunțate, în noaptea de 5 spre 6 august, printr-un apel telefonic anonim, primit la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad.

6 pescari amendați în Sălaj!

Jandarmii din Județul Sălaj au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.