• Sun, Apr 05, 2020
  • 02:45:33 AM
  • Bucuresti

Pescuit cu curent pe râul Mureș

Autoritățile au fost anunțate, în noaptea de 5 spre 6 august, printr-un apel telefonic anonim, primit la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad. 

A fost sesizat faptul că pe râul Mureş, în zona localităţii Mândruloc din județul Arad, doi bărbaţi aflaţi într-o barcă cu motor, pescuiesc ilegal folosind dispozitive electrice.

Astfel, un echipaj de jandarmerie, s-a deplasat de urgenţă în zona indicată şi în scurt timp i-a depistat pe cei doi bărbaţi care pescuiau nestingheriţi. „Jandarmii au somat cele doua persoane sa vină la mal, dar acestea au refuzat. Au pornit motorul bărcii şi au plecat în amonte, în încercarea de a-şi pierde urma. S-a procedat la urmărirea ambarcaţiunii de pe mal, iar după câţiva kilometri, cei doi bărbaţi au fost interceptaţi de echipajul de jandarmerie, în momentul în care acostau la mal. In urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit asupra celor două persoane mai multe ustensile de pescuit ilegal: dispozitiv electric format din baterie auto si cabluri electrice, instrucțiuni detaliate de folosire a dispozitivului electric, două beţe de pescuit pe care erau montate triple și plumb de dimensiuni mari, o gafă destinată agăţării peştilor şi doi peşti din specia somn, care nu prezentau urme de agăţare sau înţepare”, au declarat reprezentanţii Jandarmeriei.

Referitor la măsurile luate, Jandarmeria a anunțat că: având în vedere faptul că "pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare” și “pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica si cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, constituie infracţiuni, conform O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbaţi actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar uneltele de pescuit şi barca cu motor folosite în activitatea infracțională au fost ridicate în vederea confiscării.

Articole

6 pescari amendați în Sălaj!

Jandarmii din Județul Sălaj au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.