• Sun, Apr 05, 2020
  • 03:47:39 AM
  • Bucuresti

Pescuit la clean

Pescuitul la suprafață este unul dintre cele mai captivante moduri de a pescui – și asta nu doar în ape line.

În perioada timpurie a sezonului de râu, cleanul nu mai este atât de vigilent și atunci poți să îl momești de la suprafața apei.

EXPLORAREA LOCULUI DE PESCUIT

În râurile cu ape limpezi și puțin adânci, nimic nu se compară cu folosirea pâinii pentru a prinde exemplare mari de clean dar acești pești nu sunt obișnuiți să vadă o cantitate mare de nadă/momeală plutind deasupra lor și devin prudenți.

E recomandabil să stai undeva în amonte, să rupi o bucățică de pâine și să o arunci în râu, să o urmărești cum se duce în aval - e posibil ca acolo să fie pești.

Dacă sunt pești în acel loc, pâinea va fi înghițită imediat. Dacă pîinea nu dispare imediat, mai rupe o bucățică și arunc-o în apă. Dacă și a doua încercare nu dă rezultate, înseamnă că nu e locul potrivit pentru pescuit.

Dacă sunt pești în acel loc, un pește va vedea pâinea și se va duce după bucata de pâine. Într-un timp foarte scurt va fi prins în undiță.

ALEGEREA LOCULUI PENTRU PESCUIT

Cleanul preferă locurile în care se poate ascunde. Dacă te duci într-un loc unde nu ai pescuit înainte, un prim popas ar trebui făcut în zone cu elemente de decor marcante, cum ar fi: moloz, deșeuri, copaci care atârnă, vegetație deasă.

Dacă ai prins un pește într-o anumită zonă merită să încerci și a doua oară în acel loc, chiar dacă există posibilitatea să nu prinzi nimic. Dacă se întâmplă acest lucru, te muți în alt loc dar e recomandabil să revii după o perioadă, după ce peștii s-au liniștit. Sunt șanse să prinzi peștele mult visat.

Articole