• Fri, Oct 18, 2019
  • 11:07:56 PM
  • Bucuresti

Salată de icre de crap

Există un secret pe care bucătarii îl dezvăluie cu mare greutate.

Este vorba de o lingură de apă minerală, care se adaugă din când în când, în timp ce amestecăm bine icrele cu ulei şi cu zeama de la o jumătate de lămâie.
 

Ingrediente:

50 gr de icre de crap, 50 gr de griș, 100 ml de ulei de floarea soarelui, 1 lingură de zeamă de la o lămâie, 1 lingură de apă minerală, 1 jumătate de ceapă, 1 lingură de sare dizolvată într-un pahar cu 2 linguri de apă(se face o saramură)

Mod de preparare:

Se fierbe grișul in apă. Dupa răcire se amestecă cu icrele date pe razatoarea mică pentru a se elimina pielita de pe icre care ramane pe exteriorul razătoarei. Se adaugă treptat din ulei amestecând cu mixerul în aceeași direcție pentru a nu se tăia . Dacă ele devin mai groase se adaugă din când în când zeamă de lămâie și din saramura (nu sare direct deoarece riscăm să se taie). La final se adaugă apa minerala și ceapa răzuită.

Articole

Saramură de biban la grătar

Bibanul este un peste rapitor ,poate fi pescuit tot timpul anului, chiar si iarna la copca si de aceea putem servi aceasta saramura in tot cursul anului.

Stiuca umplută

Preparatul este unul de tradiţie în zonele pescăreşti şi se pregăteşte relativ uşor.