• Sun, Apr 05, 2020
  • 02:27:21 AM
  • Bucuresti

Zacuscă de pește

Ingrediente:

1,500 kg peşte, 100 g ulei, 2 linguri de faină, 1 castravete mic murat în oțet, 1 morcov, 1 pătrunjel, 500 g roșii, 2 cepe, 2 linguri de vin, 2 foi de dafin, 10 boabe de piper, sare. 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare. Se usucă într-o cîrpă, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei încins. Separat se prăjeşte ceapa în ulei şi se fierbe cu puţină apă un castravete murat în oţet, un morcov şi un pătrunjel, toate tăiate felii. Între timp se fierb roşiile şi se trec prin sită; se amestecă cu zarzavatul şi castravetele fiert, se adaugă ceapa prajită şi se potriveşte de sare. După câteva clocote se adaugă peştele prăjit, vinul, frunzele de dafin şi boabele de piper. Se dă o jumatate de ora la cuptor și se servește rece. 

Zacusca de peşte se poate păstra mai multă vreme. În acest caz, peştele nu se dă prin făină înainte de a fi prăjit. Zacusca răcorită se aşază în borcane, se acoperă cu hârtie pergament, se leagă şi se fierbe 1/2 oră într-un vas cu apă.

Articole

Saramură de biban la grătar

Bibanul este un peste rapitor ,poate fi pescuit tot timpul anului, chiar si iarna la copca si de aceea putem servi aceasta saramura in tot cursul anului.

Stiuca umplută

Preparatul este unul de tradiţie în zonele pescăreşti şi se pregăteşte relativ uşor.