• Sun, Apr 05, 2020
  • 04:14:39 AM
  • Bucuresti

Pescuitul crapului la suprafață

Pescuitul la suprafață este o tactică pe care orice pescar de crap ar trebui să o stăpânească, dacă dorește să aibă o vară bogată în pește, mai ales când soarele este sus pe cer și când folosirea tradițională de lăsare a momelii pe fundul lacului dă rezultate minime. E nevoie de mult mai mult decât să lansezi momeala.

Hrănește păsările

Mulți pescari evită să pescuiască la suprafață din cauza prezenței rațelor, gâștelor, lebedelor, pescărușilor și a altor păsări.Secretul este ca mai întâi să le dai păsărilor de mâncare, folosind pîine ieftină și biscuiți pentru câini. Când ajungi la lac, alege un loc în care nu sunt nici pești nici pescari și pune acolo hrana ieftină. Păsările vor mânca și se vor sătura iar tu vei putea să pescuiești la suprafață.Pescărușii pot fi o adevărată pacoste, pentru că sunt lacomi și nu se satură repede…dar chiar merită să începi pescuitul la crap prin hrănirea păsărilor.

Fă peștii să intre într-o competiție pentru hrană

Cel mai important factor de succes în pescuitul la suprafață este să faci ca peștii să intre într-o competiție pentru hrana împrăștiată în apă, înainte de lansarea propriu-zisă. Este foarte important să ai răbdare. Trebuie să arunci suficientă mâncare, până când se adună mulți crapi în acea zonă. Dacă ai suficientă răbdare, treptat peștii vor deveni din ce în ce mai agresivi, luptându-se pentru următoarea bucățică de hrană. Astfel, crapii vor deveni mai ușor de prins și chiar vei putea prinde mai muțli pești, nu doar unul.

Unge nada

Nada trebuie să fie acoperită cu uleiuri și prafuri care o fac atrăgătoare pentru pești. E util să creezi un "loc plat" în jurul momelii. Acest lucru te va ajuta să vezi cârligul/nada mai bine, mai ales când sunt vălurele. Se pot folosi diverse uleiuri dar cel mai bun este uleiul CAP, care este o combinație de uleiuri HIGH-GRADE, cu un puternic gust de chili. Folosind acest fel de nadă, ai două avantaje - poți vedea cârligul/nada mai bine iar crapului îi va plăcea foarte mult.

Începe cu bucăți mici

Se recomandă utilizarea peleților ca loosefeed., pentru că se pot prinde mulți pești. Cei care folosesc nadă mai voluminoasă nu au așa mult succes. Folosește un mix de Krill Floaters, de 3 mm, 6 mm și 11 mm. 80 % din mix să fie format din bucățile mai mici. Peștii vor fi înnebuniți după această nadă. Bucățile mai mari ajută peștii să se obișnuiască cu adevărata nadă.

Alege cârligul

Cârligele mici vor prinde mai mulți pești. Dacă prinzi câțiva pești cu un cârlig dimensiunea 10 cu un fir diametru de 0,30 mm și îi pierzi, e timpul să folosești un cârlig dimensiunea 12 cu fir de 0,25, asta în condițiile în care vegetația nu este foarte abundentă. Un cârlig ascuțit și bine uns va însemna foarte mult în pescuitul la suprafață. Dacă un cârlig este foarte ascuțit, peștii nu vor mai putea să scape după ce au prins nada.

Folosește o nadă viu colorată

Nu este nici o problemă să folosești nadă care are mereu o anumită culoare și anumite caracteristici dar câteodată poate fi o problemă să identifici această momeală, mai ales la distanță. Folosește pop-up viu colorat. Cele albe sau galbene sunt perfecte și plutesc mai mult decât mixul Chum, care este îmbibat. Fixează-l jos (se va vedea în departare), folosește inelul rig în spatele cârligului sau chiar pe partea laterală a cârligului.

Lansează departe

Câteodată cel mai bun floater este cel care este lansat la distanță medie sau în depărtare. Cu cât sunt crapii mai departe, cu atât se simt mai încrezători (pentru că nu știu că sunt vânați). Tactica este să presari freebies de-a lungul unui controller float greu. E o adevărată încântare să pescuiești eficient în locuri în care alți pescari nici nu încearcă.

Folosește firul împletit

Firul împletit nu este preferat de mulți pescari dar este cel mai bun pentru a fixa cârligul, fiind un fir rigid. Dacă adie vântul poți repara firul mult mai ușor decât un fir monofilament și poți rămâne în contact direct cu nada care plutește.

Un alt truc este să lansezi nada mult mai departe de locul în care peștii se hrănesc, înainte de a reveni la zona fierbinte. Dacă lansezi nada acolo unde se hrănesc peștii, aceștia se vor speria și se vor retrage foarte repede.

Articole