• Sun, Sep 22, 2019
  • 11:19:06 AM
  • Bucuresti

Piftii de crap

Ingrediente:

1 kg peşte, 1,5 I apă, sare, 3—4 câţei de usturoi (facultativ). 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele ca pentru rasol. Se taie bucăţi potrivite şi se pun împreună cu capul într-o cratiţă cu apă cît să le cuprindă. Se fierb la foc potrivit. Se ia spuma şi se adaugă sare. Se lasă să fiarbă până ce zeama este destul de scăzută, atât încât luând o picătură între degete, să le simţim cleioase. Dacă peştele este fiert, iar zeama nu este destul de concentrată, se scoate peştele şi se lasă să mai scadă zeama cât trebuie. La nevoie se poate adăuga o foaie de gelatină. Se aşază peştele într-o farfurie adâncă sau într-un castron şi deasupra se strecoară zeama. După gust, se poate pune puţin usturoi pisat în zeama răcorită, înainte de a fi strecurată în castron. Se ţine câteva ore la rece ca să se închege.

 

# Reteta piftie de peste - crap #

Articole

Saramură de biban la grătar

Bibanul este un peste rapitor ,poate fi pescuit tot timpul anului, chiar si iarna la copca si de aceea putem servi aceasta saramura in tot cursul anului.

Stiuca umplută

Preparatul este unul de tradiţie în zonele pescăreşti şi se pregăteşte relativ uşor.