• Thu, Feb 27, 2020
  • 06:22:31 AM
  • Bucuresti

Au fost găsite trupurile pescarilor dispăruţi în 2 Mai

Drama familiei Stănică din 2 Mai continuă! O ambarcaţiune cu trei pescari a dispărut laînceputul lunii martie, în ea aflându-se inclusiv patronul Cherhanalei din 2 Mai, Gheorghe Stănică, consilier local în primăria din Limanu. 

De altfel, Călin Cristin şi Vasile Pîrvu se aflau în barcă alături de consilierul local. Trupul lui Calin Cristin a Tost descoperit în urmă cu mai bine de o lună pe plaja din Krapeţ, Bulgaria. 

Pe 26 august 2019, pe plaja din Krapet, au Tost identificate trupurile celor doi, Gheorghe Stănică şi Vasile Pârvu. Pe 28 august, trupul neînsufleţit a lui Gheorghe Stănică a fost adus la 2 Mai, cadavrul lui nea Vasile, cum era cunoscut de apropiaţi, încă fiind în procedură de repatriere. Aseară, cei apropiaţi au putut participa la priveghi, unde capacul sicriului a statînchis dat fiind perioada lungă în care a fast dispărut în mare corpul patronului Cherhanalei din 2 Mai. Astăzi, de la 14:30, Gheorghe Stănică va fi condus pe ultimul drum la Cimitirul Nou din localitatea 2 Mai. Gheorghe Stănică a fast găsit cu cheile de la maşină şi de la barcă, dar şi cu un GPS în buzunar. Avea o condiţie fizică de invidiat, practicând şi rugbyîn tinereţe.

Reamintim că trei pescari din judeţul Constanţa au fost surprinşi de furtună, în timp ce se aflau cu barca în largul Mării Negre. Aceştia sunt căutaţi de către autorităţi, după ce au fost sesizaţi telefonic de dispariţia lor. Cei trei pescari dispăruţi se numesc Vasile Pârvu, Călin Cristin şi Gheorghe Stănică. Gheorghe Stănică, cunoscut drept Călin de către apropiaţi, este patronul Cherhanalei din 2 Mai. 

"In data de 06.03.2019, în jurul orei 20.30, politistii de frontieră din cadrul Garzii de Coasta Constanta (structura din Mangalia) au fast informati telefonic despre faptul că o ambarcaţiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai de la era 14.00 nu s-a întors în port şi nu poate fi contactată. Imediat dupa primirea apelului, de la nivelul Garzii de Coastă au fost dispuse masuri operative constand in efectuarea unei misiuni cu două nave ale Grupului de Nave Mangalia, pentru gasirea ambarcatiunii, respectiv a persoanelor in cauza. De asemenea, prin canalele de cooperare ale Politiei de Frontiera au fost informate autorităţile de frontieră bulgare şi MRCC. Acţiunea de cautare si salvare este în desfăşurare sub coordonarea MRCC Constanta, nava Poliţiei de Frontieră fiind desemnată coordonator la faţa locului", au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă. 

Sursă foto: ziuaconstanta.ro

Articole

Pescuit cu curent pe râul Mureș

Autoritățile au fost anunțate, în noaptea de 5 spre 6 august, printr-un apel telefonic anonim, primit la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad.

6 pescari amendați în Sălaj!

Jandarmii din Județul Sălaj au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.