• Thu, Feb 27, 2020
  • 05:45:29 AM
  • Bucuresti

Primăria Murighiol va realiza un miniport în comună

Turismul este una dintre cărțile de vizită pentru orice țară, iar noi avem Delta Dunării care ne încântă cu un peisaj mirific și unic în Europa. Comuna Murighiol dispune de semnificative resurse turistice naturale și este locul cel mai facil de legătură cu alte localități turistice cum ar fi Sfântu Gheorghe, Sulina sau Crișan.

Pentru a veni în sprijinul turiștilor administrația locală din Murighiol s-a gândit să realizeze un miniport în comună. Proiectul prevede printre altele, amenajarea unui cheu de acostare a navelor, construcția unei clădiri administrative și cel mai important, amenajarea insuliței existente. Valoarea proiectului este de aproximativ 10 milioane de euro.

”Lucrările care se vor executa în acest proiect sunt: amenajarea infrastructurii de acostare pe canalul de legătură la Dunăre pe o suprafață de 1200 de metri pătrați pe malul drept. Pe malul stâng, se amenajează o platformă cu un spațiu administrativ, un amfiteatru, un teren de sport, spații de recreere, un turn de observație, se vor amenaja locuri de joacă, centru de activități, grădină senzorială, alei pietonale, piste de bicicliști, spații verzi, spații pentru utilități și pentru alte destinații” a spus Andreea Cernomoriț, Responsabil Achiziții Publice la Primăria Murighiol.

Turiștii care vizitează Delta Dunării sunt primii beneficiari ai unor astfel de investiții de infrastructură, aici se va realiza și o parcare, iar legătura dintre miniport și insulița apărută în timp în zonă, se va face prin realizarea unei pasarele pietonale. Lungimea totală a frontonului de acostare ajunge la 1.100 de metri lungime, iar acest miniport are o capacitate de 120 de ambarcaţiuni, ne informează tlews.ro.

Articole

Pescuit cu curent pe râul Mureș

Autoritățile au fost anunțate, în noaptea de 5 spre 6 august, printr-un apel telefonic anonim, primit la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad.

6 pescari amendați în Sălaj!

Jandarmii din Județul Sălaj au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.