• Thu, Feb 27, 2020
  • 05:52:39 AM
  • Bucuresti

Moldoveni prinși la pescuit cu plasă monofilament în lacul Colibița din judetul Bistrita

Un grup de moldoveni care pescuiau ilegal, folosind o plasă, în lacul Colibița au fost prinși de polițiști. Prezența lor acolo a fost sesizată de un locuitor care a sunat la 112. Cetățenii din Republica Moldova sunt acum cercetați pentru activități de pescuit neautorizate, iar polițiștii vor afla și dacă se află legal în România.
Cei șapte  cetățeni moldoveni au fost prinși la pescuit ilegal în lacul situat la poalele Munților Călimani. Ei au vârste cuprinse între 19 şi 46 ani şi au fost surprinşi, marţi, în timp ce extrăgeau din apă o plasă monofilament confecţionată din fire de nailon, folosită pentru capturarea peştilor din lac, arată polițiștii din Bistrița-Năsăud, potrivit Agerpres.
Acţiunea fost posibilă în urma unei sesizări primite din partea unui cetăţean, care a văzut ce făceau pescarii din Republica Moldova şi a alertat autorităţile. Polițiștii au fost sprijiniți și de jandarmii montani. Pe numele moldovenilor s-a deschis un dosar penal, aceştia fiind cercetaţi pentru lipsa autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni şi pentru folosirea la pescuit a unor unelte neautorizate. Polițiștii au sesizat Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud.

Articole

Pescuit cu curent pe râul Mureș

Autoritățile au fost anunțate, în noaptea de 5 spre 6 august, printr-un apel telefonic anonim, primit la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad.

6 pescari amendați în Sălaj!

Jandarmii din Județul Sălaj au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.