• Wed, Nov 20, 2019
  • 12:50:01 AM
  • Bucuresti

Balta Hermes-Peris

Lacul este situat la marginea localitatii Peris (jud. Ilfov), accesul la balta fiind extrem de usor datorita pozitionarii langa drumul principal din localitate. Dupa 2 ani de lucrari de dragare, consolidare maluri si amenajare a standurilor de pescuit, incepand cu anul 2014, balta Hermes a fost deschisa pescuitului si, deasemenea, introdusa in circuitul competitional. Regulamentul permite pescuitul in regim C&R "Prinde si Elibereaza", atat pe timpul zilei cat si al noptii.

Suprafata totala a baltii este de aproximativ 20 Ha, cu adancimi de 1,6-4 m si substrat tare, dar si cu prezenta, pe alocuri, a structurilor subacvatice, unde au fost raportate si cele mai mari capturi. Distanta medie dintre maluri este de 150 m, pescuitul practicandu-se de pe un singur mal, cu spatiu suficient intre standuri si zona larga in fata, astfel incat pescarii sa nu se incomodeze reciproc.

Populatia piscicola este dominata de crap comun (romanesc) si crap oglinda (salonta) cu greutati ce variaza intre 3 Kg si peste 30 Kg, recordul actual al lacului constand intr-un crap romanesc de 28 Kg.

Harta standurilor de la Balta Hermes-Peris

Articole