• Thu, Jan 23, 2020
  • 08:18:25 AM
  • Bucuresti

Crap umplut cu ciuperci

Ingrediente:

1 crap de 1 kg, 1 ceapă mică, 2 felii de pâine, pițin lapte, 150 g ciuperci, 1 ou, 1 gălbenuş, 3 lingiiri de unt, sare, piper, patrunjel verde. 

Mod de preparare:

Se curăţă crapul şi se sărează. Se prăjeşte uşor în unt o ceapă tăiată mărunt. Se amestecă cu pâinea muiată în lapte şi stoarsă, cu pătrunjelul tacat și cu ciupercile curăţite, tăiate mărunt şi înabuşite în unt. Se adaugă un ou întreg şi un gălbenuş, sare şi piper. Se umple crapul pe la burtă şi se coase cu 2—3 împunsături. Se aşază într-o tavă, cu o lingură de unt şi puţină apă cu sare. Se dă la cuptor şi se unge din când în când cu zeama din tavă. Se ţine aproximativ o oră la foc potrivt.Se serveşte cu un sos de unt.

Poftă bună!

Articole

Saramură de biban la grătar

Bibanul este un peste rapitor ,poate fi pescuit tot timpul anului, chiar si iarna la copca si de aceea putem servi aceasta saramura in tot cursul anului.

Stiuca umplută

Preparatul este unul de tradiţie în zonele pescăreşti şi se pregăteşte relativ uşor.