• Sun, Apr 05, 2020
  • 02:30:38 AM
  • Bucuresti

INCREDIBIL! S-au găsit pești piranha într-un lac din România!

Un peşte Piranha a fost prins în apele barajului Firiza din Baia Mare. Alertă pentru cei care vor să facă baie.

Cei care au fost la pescuit în acest sfârșit de săptămâna, zona Firiza-Baraj din Baia Mare, au avut parte de surprize în ceea ce privește captura lor.  Nu vorbim doar de un singur pește  piranha ci de faptul că mai mulți pești au fost trași la mal.

Unul dintre pescari a declarat pentru jurnalmm.ro: „Aseară cand am fost la pescuit am avut ocazia să prind si eu un Piranha la barajul Firiza, am auzit că au fost prinși mai mulți pești, e o surpriză pentru mine dar mă gândesc la consecințe deoarece sunt turiști care fac baie, iar acest pește este recunoscut pentru ferocitatea și dinții săi foarte ascuțiți.”

Probabil că modificarile climatice au determinat ca acest pește să transforme Barajul Firiza într-un habitat propice lor, așteptăm specialiștii să se pronunțe în acest sens și daca acest pește reprezintă într-adevăr un pericol pentru turiști.

Acești pești cunoscuți pentru ferocitatea lor sunt originari din America de Sud, ei putând fi crescuți și în acvarii. Ei se găsesc la vânzare în România și este posibil să fi fost eliberați în sălbăticie de cineva care i-a ținut anterior într-un acvariu.

Articole

Pescuit cu curent pe râul Mureș

Autoritățile au fost anunțate, în noaptea de 5 spre 6 august, printr-un apel telefonic anonim, primit la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad.

6 pescari amendați în Sălaj!

Jandarmii din Județul Sălaj au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.